Skip to content

Jobba hos oss på ME Asssistans

ME Assistans är ett litet privatägt bolag vars verksamhet inriktar sig på personlig assistans åt fysiskt funktionshindrade.  Vårt mål är inte att vara störst, utan att försöka vara bäst. 

Eftersom vi är ett mindre bolag blir servicen mer personlig, vi tror att en individuell anpassning och att den unika individen som utgångspunkt är det bästa sättet att nå detta.

Våra ledord är trygghet och valfrihet 

Att arbeta som personlig assistent är i många avseenden en otroligt bra livserfarenhet. Det är en möjlighet att utveckla sin person och upptäcka nya sidor hos sig själv. Hos ME Assistans har vi både  fasta anställningar, timanställningar och vikariat att tillgå, allt för att få assistansen och kontakten med brukarna att fungera så bra som möjligt.

Att arbeta som personlig assistent innebär att man får ett mycket varierat yrke med många olika uppgifter och ansvarsområden. Det passar dig som vill ha ett betydelsefullt jobb där man vet att ens insatser verkligen gör skillnad. Det är viktigt att ha god människokännedom samt att vara flexibel – arbetsuppgifterna skiljer sig mycket åt från brukare till brukare. Ena dagen kan man få ta hand om hushållssysslor såsom matlagning och städning, för att nästa följa med på spännande utflykter.

Eftersom Du som personlig assistent ska fungera som brukarens armar och ben får du ofta rycka in vid de uppgifter brukaren själv är oförmögen att genomföra – exempelvis  vid förflyttningar till och från rullstol – och därför kan en viss fysisk grundstyrka vara en fördel. Annars krävs inga specifika kriterier eller utbildningar för att få arbeta på ME Assistans – vi tror att det viktigaste är en god kemi och en fungerande relation mellan brukare och assistent och väljer därför att se till dessa färdigheter när vi anställer en ny assistent.